English version | |||||
NATURSTEINSDATABASEN | |||||
Forekomst 4622 - 605 Haukeli | |||||
(Objekt Id: 24656) (Sist oppdatert: 08.07.2021) |
|
Lokalisering |
Fylke: | Vestland | Kommune: | Kvam (4622) |
Kart 1:50000: | Jondal (1315-4) | Kart 1:250000: | Bergen |
Koordinatsystem: | EU89-UTM Zone 32 |
Øst: | 346924 m. | Nord: | 6699180 m. |
Lengdegrad: | 6.2214680 | Breddegrad: | 60.3999300 |
Kartvisning |
|
Ressurs |
Ressurstype: | Skifer og hellestein | Ressursundertype: | Grønnskifer | |
Murestein(Y/N): | Y |
Betydning |
Råstoffbetydning: | Lokal betydning (reg. 28.02.2017) |
Historisk: | Nei , (Stadfestet 08.jul.2021 av Tom Heldal) |
Ressurser og produksjon |
Aktivitet: | Steinbrudd | Reserver: | ||
Driftsmetode: | Dagbrudd | Historisk produksjon: |
Produkt |
Salgsnavn | Produktbeskrivelse |
Murestein | Klassifikasjon: Klyvde plater | Farge: Grønn | |
Fargespill: | Homogenitet: | ||
Litologi: Klorittskifer | Kornstørrelse: Fin-middelskornet (<1mm -3 mm) |
|
Forekomstbergart |
Litologi: | Forvitringsfarge: | |||
Genese: | Form: | |||
Hovedtekstur: |
Kornstørrelse: | Hovedomvandling: |
Strøk/Fall: | Retning: | |||
Feltstupning: |
Stratigrafisk klassifikasjon av vertsbergart |
Æra: | Periode: |
Provins: | ||
Geotek.enhet: | ||
Tektonisk complex: | ||
Intrusivt komplex: |
Gruppe: | Formasjon: |
Strukturer |
Lokalisering: | Type: | Orientring(360¤): | Relasjon til min.: | |
Ikke definert | Skifrighet | Strøk/Fall :325 / 8 |
Opplysning(er) i fritekstformat |
Beskrivelse |
Bergarten er en grønn, klorittrik skifer med ganske dårlig kløv. Mange steder er det rustutfelling på steinen. Det meste av uttaket i bruddet går til murestein, mens en liten del går til helleskifer. |
Beliggenhet |
Bruddet ligger på åsen, ca. 1,5 km NØ for Øystese. |
Bilde(r) fra forekomstområdet: |
|
Feltprøver |
Prøvenr. | Prøvetype | Diverse | ||
12386050001 | Håndstykke |
|
Faktaarket ble generert 26.04.2024 |
Spørsmål eller kommentarer vedrørende faktaarket kan mailes til: ressursdatabaser@ngu.no |
Copyright © 2024 Norges geologiske undersøkelse |