English version
MALMDATABASEN
Registrering 5025 - 045 Gamle Storwartz
(Objekt Id: 4377)
(Sist oppdatert: 27.10.2023)
Tilhører provinsen: Solskinnsfeltet

Lokalisering
Fylke: Trøndelag Kommune: Rosse (5025)
Kart 1:50000: Røros (1720-3) Kart 1:250000: Røros
Koordinatsystem: EU89-UTM Zone 32
Øst: 629114 m. Nord: 6946415 m.
Lengdegrad: 11.5173190 Breddegrad: 62.6257830
Kartvisning

Ressurs
Ressurstype: Basemetaller (Cu,Zn,Pb,Fe sulfider,As,Sb,Bi,Sn) Ressursundertype: Sink
Element(er): Kis Zn Cu
Betydning
Råstoffbetydning: Liten betydning (reg. 18.02.2015)
Historisk: Ja , (Stadfestet 19.okt.2001 av Terje Bjerkgård)

Ressurser og produksjon
Aktivitet: Gruvedrift Reserver:
Driftsmetode: Dag- og underjordsdrift Historisk produksjon: 120 tusen tonn


Produkt
Element/produkt Gehalt/Kvalitet Reg. dato
Cu 2.5 % 06.05.1998

Operasjoner
Fra - Til Aktivitet Kommentar
1645 - 1697 Regulær drift Selskap/Institusjon:Røros Kobberverk
1944 - 1944 Geofysikk Selskap/Institusjon:Geofysisk Malmleting
1966 - 1966 Geofysikk Selskap/Institusjon:NGU
1967 - 1967 Geofysikk Selskap/Institusjon:NGU

Mineralisering
Æra: Paleozoikum Periode: Ordovicium
Genese: Vulkeks Form: Plate
Hovedtekstur: Båndet Min. fordeling: Massiv
Kornstørrelse: Middelskornet (1-3 mm) Hovedomvandling: Klorittisering
Strøk/Fall: Retning:
Feltstupning:
Stratigrafisk klassifikasjon av vertsbergart
Æra: Paleozoikum Periode: Ordovicium
Provins: Kaledonidene
Geotek.enhet: Rørosdekkekomplekset
Tektonisk complex:
Intrusivt komplex:
Gruppe: Aursund Group Formasjon: Stugusjø Formation

Mineralogi
Relasjon Mineral Mengde
Gangmineral Kloritt Hovedmineral (>10%)
Gangmineral Kvarts Hovedmineral (>10%)
Gangmineral Biotitt Underordnet mineral (1-10%)
Gangmineral Karbonat Underordnet mineral (1-10%)
Gangmineral Serisitt Underordnet mineral (1-10%)
Gangmineral Amfibol Underordnet mineral (1-10%)
Gangmineral Granat Underordnet mineral (1-10%)
Malmmineral Magnetkis Hovedmineral (>10%)
Malmmineral Svovelkis Hovedmineral (>10%)
Malmmineral Kobberkis Hovedmineral (>10%)
Malmmineral Sinkblende Hovedmineral (>10%)
Malmmineral Blyglans Underordnet mineral (1-10%)
Malmmineral Magnetitt Aksessorisk mineral (<1%)

Litologi:
Relasjon Bergart Opprinnelse
Sidebergart Kalkh. kloritt-muskovittskifer Sedimentær
Opprinnelig bergart :Gråvakke
Metamorf fase :Grønnskifer

Strukturer
Lokalisering: Type: Orientring(360¤): Relasjon til min.:
Sidebergart Foliasjon Strøk/Fall :22 / 10 Post-mineralisering ;...Effekt :Kontrollerer
Sidebergart Foliasjon Strøk/Fall :331 / 23 Post-mineralisering ;...Effekt :Kontrollerer
Sidebergart Foliasjon Strøk/Fall :340 / 25 Post-mineralisering ;...Effekt :Kontrollerer
Sidebergart Foldeakse Retn./Stupn. :66 / 0 Post-mineralisering ;...Effekt :Modifiserer
Sidebergart Foldeakse Retn./Stupn. :87 / 10 Post-mineralisering ;...Effekt :Modifiserer

Opplysning(er) i fritekstformat
Fri tekst
Gamle Storwartz gav grunnlaget for Røros Kobberverk og ble mutet i desember 1645. Gruva gav til å begynne med mye rik kobbermalm, men allerede i 1670 begynte malmføringen å avta. Under svenskenes herjinger i 1678 ble lensesystemet ødelagt og gruva ble fylt med vann. Gruva ble lenset og holdt i drift ennå en tid, men malmen var dårlig. I 1697 fikk Kobberverket tillatelse til å nedlegge driften og etter dette var det bare sporadisk drift i gruva på begynnelsen av 1700-tallet. De første driftene ligger lengst vest i området og ble drevet med fyrsetting. Disse skjerpene består av dagskjæringer og grunne underjordsdrifter. Ca. 100 m mot øst ligger Cornelia-sjakten som også ble drevet ned med fyrsetting. En 200 m lang grunnstoll ble drevet inn fra øst inn på malmen så sent som i 1731. Malmen hadde en utpreget plateform og hadde et slak fall mot øst. Det er tatt ut malm i et areal på ca. 28000 m2. Totalt ble det tatt ut rundt 120000 tonn berg som gav i størrelsesorden 3000 tonn med kobber. Malmsonen er ikke blottet i dagen, men det ligger en god del materiale på tipphaugene. Det meste er båndet pyritt-sinkblendemalm, men det ligger også en del massiv magnetkis-kobberkismalm på tippene, typisk med skifer- og kvartsfragmenter. Både i fast fjell og på tippen opptrer omvandlingsbergarter, hovedsaklig klorittskifre, dels amfibolholdige og/eller kvartsrike, typisk med spredt pyritt eller streker med magnetkis og kobberkis, men stedvis med slirer av både kobberkis, magnetkis og sinkblende. På tippen finnes også prøver med granatholdig klorittskifer, typisk med porfyroblastisk biotitt. Mindre vanlig er kvarts- og kvarts-sericittskifre med impregnasjon til massive bånd med grovkornet sinkblende, dels med noe blyglans. Sidebergart til malmen er vekslende karbonatrik psammittisk til semipelittisk kloritt-muskovittskifer, typisk med spredte amfibolnåler på kløvflatene.

Litteraturfortegnelser:
Fra NGU's Referansearkiv.:
Brækken, H.; Welde, H.; Jensen, Matz , 1935
Elektrisk (elektromagnetisk) undersøkelse Storwartzfeltet
;Norges geologiske undersøkelse;FAGRAPPORT;NGU-rapport; No.4;2 sider
Abstrakt:
Det ble utført 500 per. elektromagnetiske induktive målinger (Turam) innenfor kabelsløyfer av noe varierende størrelse, eksempelvis 800 x 800 meter, 800 x 1 000 meter. På enkelte steder ble det foretatt kontrollmålinger med direkte strømtilførsel til undergrunnen. Magnetfeltets styrke og fase ble kartlagt såvel i vertikal som horisontal retning. I Gråhøgda ble det ikke funnet ledende soner. I Klasberget ble det observert tildels sterke indikasjoner på to flattliggende plateformete ledere av relativt liten utstrekning nær dagen. Den betydligste indikasjonen ble funnet i Solskinnsfeltet i partiet nord for Nyberget og Ny Solskinn Grube. De fore- liggende data tyder på at den indikerte leder har form som en plate. Dens ut- strekning Øst-Vest er ca. 450 meter. Målingene tillater ikke å trekke sikre slutninger angående dypet ned til platen. Heller ikke lar det seg gjøre å fastlegge plategrensene nøyaktig. Målingene tyder sog avgjort på at den indi- kerte leder fortsetter på dypet mot Nyberget og Ny Solskinn. Ved Hestkletten Grube og Gamle Solskinn Grube ble det observert svakere indikasjoner.

Singsaas, Per , 1968
Geofysisk undersøkelse Storwartzområdet.
;Norges geologiske undersøkelse;FAGRAPPORT;NGU-rapport; No.750;6 sider
Abstrakt:
Det har vært utført en rekke geofysiske undersøkelser i Storwartzområdet,kfr. rapportene nr. 4, 14, 37, 41, 61, 82 og 714. I første periode av foreliggende undersøkelse ble det foretatt nøyere kartlegging av "Sigarettene" og andre ledende soner som dekkes av Klættjern. I første periode ble det dessuten målt over Loftsmalmen i Olavsgruva. Under disse målingene ble det observert varia- sjoner i feltstyrken som kunne tyde på at det opptrer en dypereliggende leder i partiet syd for Olavsgruva. Dette ble forsøkt klarlagt i den andre periode av oppdrag 750. Ved målingene på isen over Klættjern ble det observert indikasjoner på flere relativt gruntliggende ledende soner. Deres utstrekning er begrenset. "Sigarettene" har størst utstrekning. Malmsonene i loftet over Olavsgruva ble nærmere klarlagt. indikasjonsbildet i partiet syd for Olavsgruva er uklart og tillater ikke sikre angivelser. I et borehull påsatt i det aktuelle parti ble det påtruffet tynne kisstriper i 160 meters dyp.

Singsaas, Per , 1967
Geofysisk undersøkelse Storwartzområdet.
;Norges geologiske undersøkelse;FAGRAPPORT;NGU-rapport; No.714;7 sider
Abstrakt:
Tidligere rapporter: nr. 4, 14, 37, 41, 61 og 82. Første del av oppgaven ved foreliggende undersøkelse var å foreta en nøyere kartlegging av "Sigaren", en malmsone som ligger like nord for Olavsmalmen i 80-100 meter dyp. "Sigaren" ble funnet ved Turammålinger i 1943 og ytterligere undersøkt i 1944 (Rapport 37 og 41). I 1943/44 forårsaket Olavsmalmen sterke indikasjoner som forstyrret målingene over "Sigaren". Siden er Olavsmalmen på det nærmeste utdrevet, og en antok derfor at en nøyere kartlegging av "Sigaren" ville lykkes bedre nå enn i 1943/44. Videre skulle det måles mer over "Sigarettene" som ligger mellom "Sigaren" og Klættjern. Oppgaven gikk dessuten ut på å gjøre nye målinger syd for Olavsgruben med tanke på lokal- isering av eventuelle dyptliggende forekomster. De innledende måliner over "Sigaren" omfatter et par orienterende linjer inn over Olavsmalmen, og det ble observert indikasjoner som kunne tyde på at det gjenstår malm i gruben. Opp- gaven kom derfor til å omfatte en klarlegging også av dette forhold. Siste del av oppgaven besto i rekognoseringsmålinger i et 5 km2 stort felt nord for tidligere undersøkte områder ved Storwartz. RESULTATER: "Sigaren" og "Sigarettene" ble nøye kartlagt. Nordre del av en gjenstående malmsone i Olavsgruben ble kartlagt. Det ble ellers ikke påvist ledende soner av betyd- ning.

Singsaas, Per , 1971
El.magn.- og selvpotensialborhullsmålinger Storwartzområdet, Ler- gruvbakken, Kongens Grube.
;Norges geologiske undersøkelse;FAGRAPPORT;NGU-rapport; No.971/996;12 sider
Abstrakt:
Det fremlegges i denne rapport måleresultater fra i alt 37 hull. Noen få av disse er målt under tidligere oppdrag, og det kan derfor være grunn til å vise til rapportene nr. 532, 782 og 851. I 16 hull er det utført både EM- og SP-målinger, i 16 hull bare EM- og i 5 hull bare SP-målinger. Det er målt 14 hull i Storwartzområdet, 19 i Lergruvbakken og 4 ved Kongens grube. De fleste hull er boret på basis av resultater fra tidligere EM-bakke- målinger (Turam). Formålet med borhullsmålingene var å bidra til bedre for- ståelse av resultatene fra boringene og derigjennom skaffe grunnlag for sikrere tolkning av de foreliggende data fra bakkemålingene. Borhullsmålingene har gitt mange viktige opplysninger. Det var overraskende at malmsonene i Lergruvbakken nesten ikke ga SP-anomalier.

Singsaas, P.; Brækken, H. , 1951
Geofysisk undersøkelse over områder ved Storwartz Grube.
;Norges geologiske undersøkelse;FAGRAPPORT;NGU-rapport; No.82;15 sider
Abstrakt:
Det ble målt i følgende områder: 1. Vest for Gamle- og Nye Storwartz ned til setergrenda i Erlia (6,4 km2). 2. Nord for Nye Storwartz. 3. Syd for Gamle og Nye Storwartz og over Sommerhøgda (2,6 km2). 4. Mellom Gamle og Nye Storwartz. 5. Bly- og sinkmalmgangen ca. 250 meter øst for flotasjonsanlegget. Samt over skjerpene i området mellom Hestklætten og Sommerhøgda. Feltene 2, 4 og 5 ligger innenfor områder som tidligere er undersøkt (kfr. rapportene 14, 41 og 61). De nye målingene i disse 3 feltene ble gjort fordi det ved diamant- boringer og grubedrift er påvist malm som ikke, eller bare uklart, har gitt seg tilkjenne ved de tidligere målinger. Resultater av målingene: Område 1. Det ble ikke påvist ledende soner av interesse. 2. Det ble påvist flere tildels godt ledende soner av liten utstrekning 3. Det ble ikke påvist ledende soner av større interesse. 4. Indikasjonsbildet domineres sterkt av effekter fra malmrester i de gamle grubene. 5. Blysinkgangen ga svake indikasjoner. Det ble observert tildels sterke indikasjoner på en rekke ganske godt ledende soner ved skjerpene mellom Hestklætten og Sommerhøgda.

Jøsang, Ottar , 1964
En mikroskopisk undersøkelse av en del av Røros-malmene.
;Norges geologiske undersøkelse;TIDSSKRIFTARTIKKEL;NGU; No.228;180-216 sider
Abstrakt:
A microscopic examination of a collection of polished sections from some of the ores in the Røros area was carried out and the different ore minerals were described. The replacement processes and the age sequences of some of the ore minerals are described for each of the examined ore occurrence, and the different occurrences are compared. The frequent occurences of valleriite and cubanite gives a minimum temperature for the crystallisation of the copper minerals in most of the ores. Chalcopyrite often can be seen to replace pyrrhotite and furthermore, frequently the chalcopyrite occurs as thin veins in cataclastic minerals, both ore minerals and silikates. These observations lead to the conclusion that in most of the ores in the Røros area, the solutions containing copper came through cracks and cataclastically deformed parts of the pyrrhotite-sphalerite ores; and that the copper minerals, at least to some extent, were precipitated by the reactions of these solutions with the pyrrhotite. The finding of pentlandite in the ores in the Lossius mine fields indicates that these ores are of liquidmagmatic origin, thus differentiating these ores from the oter examined ores in the Røros area.

Kullerud, Gunnar , 1947
Geologisk beskrivelse av Olavsgruben og de andre grubene i Solskinnsfeltet.
;NTH Bergavd.;AVHANDLING

Referanser som ikke finnes i NGU's Referansearkiv.:
Johan Braastad 1920: Beskrivelse av Rørosgruberne, 56 pp. Norges Geologisk Undersøkelse 1920.


T. Gjestland, 1992: Gruvene i Storwartzfeltet, 32 p. Published by Bergstuderendes Forening, Olavsgruvas venner.


K.L. Bøckman 1942: Rørosviddas malmforekomster, in Rørosbokkkomiteen (ed.) Rørosboka, vol 1, p.53-71. Globusforlaget A/S, Trondheim 1942.

Feltprøver
Prøvenr. Prøvetype Diverse
G.STW 20-1 Fastfjell
Prøvetaker: T. Bjerkgård
Kommentar: Massiv magnetkis-sinkblende, litt kobberkis, små kvarts-"øyne"
Antall registrerte elementanalyser = 1
G.STW 20-2 Fastfjell
Prøvetaker: T. Bjerkgård
Kommentar: pyrrhotitt-sinkblende med kloritt, stedvis noe kobberkis
Antall registrerte elementanalyser = 1
G.STW 20-3 Fastfjell
Prøvetaker: T. Bjerkgård
Kommentar: Sliret magnetkis-kobberkis med noe sinkblende, slirer av kloritt, noe kvarts
Antall registrerte elementanalyser = 1
G.STW 20-4 Fastfjell
Prøvetaker: T. Bjerkgård
Kommentar: Sliret pyrrhotitt-kobberkis i klorittskifer
Antall registrerte elementanalyser = 1
ST0174.01 Tipprøve
Prøvetaker: Terje Bjerkgård/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Massiv pyritt-magnetkis-kobberkis med noe sinkblende. Består av 1-1.5 mm pyrittkuber i matriks av andre sulfider, noe uregelmessig fordelt.
Antall registrerte elementanalyser = 1
ST0174.02 Tipprøve
Prøvetaker: Terje Bjerkgård/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Massiv, diffust båndet og finkornet pyritt-sinkblendemalm med noe kobberkis anriket i enkelte bånd. Bånding på cm-skala. Kvarts, biotitt, karbonat og grønn amfibol i matriks.
Antall registrerte elementanalyser = 1
ST0174.03 Tipprøve
Prøvetaker: Terje Bjerkgård/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Uregelmessig sliret, massiv magnetkis-kobberkis-pyritt- sinkblende. Pyritt i 1-2 mm kuber. Spredte mm-korn av magnetitt. Ellers slirer med kloritt og biotitt og enkelte kvarts-fragmenter.
Antall registrerte elementanalyser = 1
ST0174.04 Tipprøve
Prøvetaker: Terje Bjerkgård/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Massiv magnetkis-sinkblende med slirer av kobberkis og spredte mm-kuber av pyritt. Hyppige 0.5-1 cm klorittskifer- fragmenter og enkelte kvarts-fragmenter.
Antall registrerte elementanalyser = 1
ST0174.05 Tipprøve
Prøvetaker: Terje Bjerkgård/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Massiv mm-kornet sinkblende med hyppige 1-1.5 mm store pyrittkuber og enkelte mindre aggregater av kobberkis. Diffust båndet. Enkelte bånd anriket i finkornet blyglans. Ellers kloritt og kvarts i matriks.
Antall registrerte elementanalyser = 1
ST0174.06 Tipprøve
Prøvetaker: Terje Bjerkgård/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Båndet til sliret rik impregnasjon av sinkblende og blyglans i kvartsbergart. Spredte kobberkis-aggregater og enkelte mm-store pyrittkuber. Både blyglans og sinkblende i opptil mm- store korn.
Antall registrerte elementanalyser = 1
ST0174.07 Tipprøve
Prøvetaker: Terje Bjerkgård/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Massiv pyritt-sinkblende, dels rik på kobberkis. Diffus bånding på cm-skala. Pyritt opptrer i mm-store kuber. Kvarts og noe kloritt i matriks.
Antall registrerte elementanalyser = 1
ST0174.08 Tipprøve
Prøvetaker: Terje Bjerkgård/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Rik, uregelmessig sliret impregnasjon av kobberkis og magnetkis i kvartsrik biotittholdig klorittskifer. Bånd anriket i sinkblende.
Antall registrerte elementanalyser = 1
ST0174.09 Tipprøve
Prøvetaker: Terje Bjerkgård/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Massiv, meget finkornet, noe sliret magnetkis-sinkblende. Anrikninger av meget finkornet kobberkis og av pyritt stedvis. Også magnetittholdig. Enkelte mm-store kvarts og kloritt-fragmenter.
Antall registrerte elementanalyser = 1
ST0174.10 Tipprøve
Prøvetaker: Terje Bjerkgård/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Kvarts-klorittskifer med 1-2 mm streker av magnetkis og noe kobberkis. Enkelte biotittflak og < 1 mm granater.
Antall registrerte elementanalyser = 1
400057 Tipprøve
Prøvetaker: MINDEX ASA
Antall registrerte elementanalyser = 1
400058 Tipprøve
Prøvetaker: MINDEX ASA
Antall registrerte elementanalyser = 1
400059 Tipprøve
Prøvetaker: MINDEX ASA
Antall registrerte elementanalyser = 1
400060 Tipprøve
Prøvetaker: MINDEX ASA
Antall registrerte elementanalyser = 1
400061 Tipprøve
Prøvetaker: MINDEX ASA
Antall registrerte elementanalyser = 1
400062 Tipprøve
Prøvetaker: MINDEX ASA
Antall registrerte elementanalyser = 1
NB! Alle analyseverdier er vist i slutten av utskriften.:

Navn på prøvepunkt: Gamle Storwartz
(Objekt Id: 12868 45,00,01)

Lokalisering
Fylke: Trøndelag Kommune: Rosse (5025)
Kart 1:50000: Røros (1720-3) Kart 1:250000: Røros
Koordinatsystem: EU89-UTM Zone 32
Øst: 629020 m. Nord: 6946299 m.
Lengdegrad: 11.5153990 Breddegrad: 62.6247800
Kartvisning

Ressurs
Ressurstype: Basemetaller (Cu,Zn,Pb,Fe sulfider,As,Sb,Bi,Sn) Ressursundertype: Sink
Element(er): Kis Zn Cu


Opplysning(er) i fritekstformat
Fri tekst
Vestre deler av Gamle Storwartz. Skjæring ved nedgang til drifter. Prøver fra heng til 1 m mektig malmsone.

Feltprøver
Prøvenr. Prøvetype Diverse
ST0174.18 Fastfjell
Prøvetaker: T. Bjerkgård/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Silisifisert, kloritt- og muskovittrik skifer med spredte sulfider. Heng for malmsone.
Antall registrerte elementanalyser = 2
Antall registrerte oksydanalyser = 1
ST0174.19 Fastfjell
Prøvetaker: T. Bjerkgård/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Laminert kloritt-sericittskifer 2.5 m over malmsone. Ikke synlige sulfider.
Antall registrerte elementanalyser = 2
Antall registrerte oksydanalyser = 1
NB! Alle analyseverdier er vist i slutten av utskriften.:

Navn på prøvepunkt: Gamle Storwartz
(Objekt Id: 12873 45,00,02)

Lokalisering
Fylke: Trøndelag Kommune: Rosse (5025)
Kart 1:50000: Røros (1720-3) Kart 1:250000: Røros
Koordinatsystem: EU89-UTM Zone 32
Øst: 628989 m. Nord: 6946439 m.
Lengdegrad: 11.5149210 Breddegrad: 62.6260460
Kartvisning

Ressurs
Ressurstype: Basemetaller (Cu,Zn,Pb,Fe sulfider,As,Sb,Bi,Sn) Ressursundertype: Sink
Element(er): Kis Zn Cu


Opplysning(er) i fritekstformat
Fri tekst
Blotning like vest for tjønna og veien.

Feltprøver
Prøvenr. Prøvetype Diverse
ST0174.20 Fastfjell
Prøvetaker: T. Bjerkgård/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Mørk grønn klorittskifer med hyppige mm-store granater. Spredte streker med kobberkis.
Antall registrerte elementanalyser = 2
Antall registrerte oksydanalyser = 1
NB! Alle analyseverdier er vist i slutten av utskriften.:

Navn på prøvepunkt: Gamle Storwartz
(Objekt Id: 12874 45,00,03)

Lokalisering
Fylke: Trøndelag Kommune: Rosse (5025)
Kart 1:50000: Røros (1720-3) Kart 1:250000: Røros
Koordinatsystem: EU89-UTM Zone 32
Øst: 629039 m. Nord: 6946350 m.
Lengdegrad: 11.5158260 Breddegrad: 62.6252220
Kartvisning

Ressurs
Ressurstype: Basemetaller (Cu,Zn,Pb,Fe sulfider,As,Sb,Bi,Sn) Ressursundertype: Sink
Element(er): Kis Zn Cu


Opplysning(er) i fritekstformat
Fri tekst
Dagåpning i vest, dels gjenfylt. uregelmessige årer, dels deformert og breksjiert med magnetkis, kobberkis, sinkblende og underordnet pyritt, opptil 0.5 m mektige, i kloritt-sericittskifer.

Feltprøver
Prøvenr. Prøvetype Diverse
ST0174.21 Fastfjell
Prøvetaker: T. Bjerkgård/...Lager: Løkken
Kommentar: Lys grønn kloritt-sericittskifer med spredt biotitt. Enkelte tynne streker og årer med pyritt og magnetkis.
Antall registrerte elementanalyser = 2
Antall registrerte oksydanalyser = 1
ST0174.22 Fastfjell
Prøvetaker: T. Bjerkgård/...Lager: Løkken
Kommentar: Massive åre med magnetkis, sinkblende, kobberkis og underordnet pyritt. Breksjiert med fragmenter av sericittskifer og kvarts.
Antall registrerte elementanalyser = 2
Antall registrerte oksydanalyser = 1
NB! Alle analyseverdier er vist i slutten av utskriften.:

Navn på lokalitet: Skjerp I
(Objekt Id: 10157 45,01,00)

Lokalisering
Fylke: Trøndelag Kommune: Rosse (5025)
Kart 1:50000: Røros (1720-3) Kart 1:250000: Røros
Koordinatsystem: EU89-UTM Zone 32
Øst: 629031 m. Nord: 6946705 m.
Lengdegrad: 11.5159350 Breddegrad: 62.6284150
Kartvisning

Ressurs
Ressurstype: Basemetaller (Cu,Zn,Pb,Fe sulfider,As,Sb,Bi,Sn) Ressursundertype: Sink
Element(er): Kis Zn Cu
Ressurser og produksjon
Aktivitet: Gruvedrift Reserver:
Driftsmetode: Dagbrudd Historisk produksjon:


Mineralogi
Relasjon Mineral Mengde
Gangmineral Kvarts Hovedmineral (>10%)
Gangmineral Kloritt Hovedmineral (>10%)
Malmmineral Magnetkis Hovedmineral (>10%)
Malmmineral Kobberkis Hovedmineral (>10%)
Malmmineral Sinkblende Underordnet mineral (1-10%)

Strukturer
Lokalisering: Type: Orientring(360¤): Relasjon til min.:
Sidebergart Foliasjon Strøk/Fall :299 / 5 Post-mineralisering ;...Effekt :Kontrollerer

Opplysning(er) i fritekstformat
Fri tekst
Skjerpet ligger ca. 100 NV for husene på Øvre Storwartz og består av et dagbrudd 10-15 m bredt, ca. 25 m langt og ca. 3 m dypt. Tippvolumet er ca. 750 kbm. Mineralisering som er noe blottet i bruddet består av massive linser opptil 5 cm mektige av kobberkis og magnetkis, omgitt av kvarts-klorittskifer med hyppig granat.

Feltprøver
Prøvenr. Prøvetype Diverse
ST0174.11 Tipprøve
Prøvetaker: Terje Bjerkgård/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Massiv, finkornet magnetkis med enkelte uregelmessige aggregater av kobberkis og av sinkblende. Relativt hyppige rundede fragmenter av kvarts og klorittskifer.
Antall registrerte elementanalyser = 1
ST0174.12 Tipprøve
Prøvetaker: Terje Bjerkgård/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Uregelmessige slirer og linser av kobberkis og noe magnetkis i kvarts-klorittskifer. Hyppige linser av ren kvarts.
Antall registrerte elementanalyser = 1
NB! Alle analyseverdier er vist i slutten av utskriften.:

Navn på lokalitet: Skjerp II
(Objekt Id: 10158 45,02,00)

Lokalisering
Fylke: Trøndelag Kommune: Rosse (5025)
Kart 1:50000: Røros (1720-3) Kart 1:250000: Røros
Koordinatsystem: EU89-UTM Zone 32
Øst: 629050 m. Nord: 6946781 m.
Lengdegrad: 11.5163580 Breddegrad: 62.6290850
Kartvisning

Ressurs
Ressurstype: Basemetaller (Cu,Zn,Pb,Fe sulfider,As,Sb,Bi,Sn) Ressursundertype: Sink
Element(er): Kis Zn Cu
Ressurser og produksjon
Aktivitet: Gruvedrift Reserver:
Driftsmetode: Dagbrudd Historisk produksjon:


Mineralogi
Relasjon Mineral Mengde
Gangmineral Kloritt Hovedmineral (>10%)
Gangmineral Kvarts Hovedmineral (>10%)
Malmmineral Kobberkis Hovedmineral (>10%)
Malmmineral Magnetkis Hovedmineral (>10%)
Malmmineral Magnetitt Underordnet mineral (1-10%)
Malmmineral Sinkblende Underordnet mineral (1-10%)

Opplysning(er) i fritekstformat
Fri tekst
Skjerp II ligger ca. 70 m nord for skjerp I (i retning 12 grader) og består av en delvis gjenfylt og vannfylt dagskjæring, ca 12 m i lengde og 7-8 m bred. Tippvolum ca. 1200 m3. Mineralisering kun funnet på tippen og er den samme som i skjerp I, dvs. linser med massiv magnetkis med noe kobberkis med linser og slirer av kvarts, og klorittskifer, dels i form av fragmenter. Dette skjerpet er antakelig tilknyttet samme sone som den som er drevet i skjerp I. Imidlertid inneholder malmen her også dels finkornet magnetitt.

Feltprøver
Prøvenr. Prøvetype Diverse
ST0174.13 Tipprøve
Prøvetaker: Terje Bjerkgård/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Finkornet, massiv magnetkis-magnetittmalm med noe sinkblende. Hyppige, dels rundede klorittskifer- og kvarts-fragmenter opptil 2-3 cm i størrelse. Noe kobberkis i mindre aggregater.
Antall registrerte elementanalyser = 1
NB! Alle analyseverdier er vist i slutten av utskriften.:

Navn på lokalitet: Skjerp III
(Objekt Id: 10159 45,03,00)

Lokalisering
Fylke: Trøndelag Kommune: Rosse (5025)
Kart 1:50000: Røros (1720-3) Kart 1:250000: Røros
Koordinatsystem: EU89-UTM Zone 32
Øst: 629335 m. Nord: 6946757 m.
Lengdegrad: 11.5218830 Breddegrad: 62.6287740
Kartvisning

Ressurs
Ressurstype: Basemetaller (Cu,Zn,Pb,Fe sulfider,As,Sb,Bi,Sn) Ressursundertype: Sink
Element(er): Kis Zn Cu
Ressurser og produksjon
Aktivitet: Prøvedrift Reserver:
Driftsmetode: Dagbrudd Historisk produksjon:


Mineralogi
Relasjon Mineral Mengde
Gangmineral Kvarts Hovedmineral (>10%)
Gangmineral Kloritt Underordnet mineral (1-10%)
Gangmineral Serisitt Underordnet mineral (1-10%)
Malmmineral Kobberkis Hovedmineral (>10%)
Malmmineral Sinkblende Aksessorisk mineral (<1%)

Strukturer
Lokalisering: Type: Orientring(360¤): Relasjon til min.:
Sidebergart Foliasjon Strøk/Fall :310 / 20 Post-mineralisering ;...Effekt :Kontrollerer

Opplysning(er) i fritekstformat
Fri tekst
Skjerp III ligger like N for veikryss NV for Øvre Storwartz og består av en 20 m lang røsk i Ø-V retning (070 grader), 1.5 m bred og inntil 1 m dyp og et større dagbrudd 10x12 m stort og 2 m dypt (antakelig noe gjenfylt). Tippvolum ca. 200 m3. Mineralisering består av kobberkis anriket i forbindelse med årekvarts i linser i klorittskifer, vesentlig impregnert i kvartsen. Mineraliseringen opptrer meget uregelmessig og vanskelig å få begrep om omfanget. Den er omgitt av granatrik kloritt-muskovitt-kvarts-skifer.

Feltprøver
Prøvenr. Prøvetype Diverse
ST0174.14 Tipprøve
Prøvetaker: Terje Bjerkgård/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Kvarts med rik, uregelmessig fordelt impregnasjon av kobberkis. Noe sericitt og enkelte mm-store aggregater av sinkblende.
Antall registrerte elementanalyser = 1
NB! Alle analyseverdier er vist i slutten av utskriften.:

Navn på lokalitet: Skjerp IV
(Objekt Id: 10160 45,04,00)

Lokalisering
Fylke: Trøndelag Kommune: Rosse (5025)
Kart 1:50000: Røros (1720-3) Kart 1:250000: Røros
Koordinatsystem: EU89-UTM Zone 32
Øst: 629561 m. Nord: 6946875 m.
Lengdegrad: 11.5263750 Breddegrad: 62.6297530
Kartvisning

Ressurs
Ressurstype: Basemetaller (Cu,Zn,Pb,Fe sulfider,As,Sb,Bi,Sn) Ressursundertype: Sink
Element(er): Kis Zn Cu
Ressurser og produksjon
Aktivitet: Røsking Reserver:
Driftsmetode: Historisk produksjon:


Opplysning(er) i fritekstformat
Fri tekst
Skjerp IV ligger like sør for lite tjønn i kant av myr og består av en røsk ca. 12x4 m i størrelse og 2-3 m dyp. Tippvolum ca. 100 m3, dels bestående av myrjord. Mineralisering funnet på tipphaug består av tynne (1-3 cm) linser av massiv magnetkis, typisk med kvartslinser og dels av kobberkis. Sinkblende opptrer lokalt sammen med magnetkis. Mineraliseringen opptrer i sericittholdig klorittskifer som dels er biotittrik.

Navn på lokalitet: Skjerp V
(Objekt Id: 10161 45,05,00)

Lokalisering
Fylke: Trøndelag Kommune: Rosse (5025)
Kart 1:50000: Røros (1720-3) Kart 1:250000: Røros
Koordinatsystem: EU89-UTM Zone 32
Øst: 629618 m. Nord: 6946953 m.
Lengdegrad: 11.5275550 Breddegrad: 62.6304310
Kartvisning

Ressurs
Ressurstype: Basemetaller (Cu,Zn,Pb,Fe sulfider,As,Sb,Bi,Sn) Ressursundertype: Sink
Element(er): Kis Zn Cu
Ressurser og produksjon
Aktivitet: Prøvedrift Reserver:
Driftsmetode: Underjordsdrift Historisk produksjon:


Mineralogi
Relasjon Mineral Mengde
Gangmineral Kvarts Hovedmineral (>10%)
Gangmineral Serisitt Hovedmineral (>10%)
Gangmineral Biotitt Underordnet mineral (1-10%)
Gangmineral Granat Underordnet mineral (1-10%)
Gangmineral Kloritt Underordnet mineral (1-10%)
Malmmineral Kobberkis Hovedmineral (>10%)
Malmmineral Sinkblende Hovedmineral (>10%)
Malmmineral Magnetkis Hovedmineral (>10%)

Strukturer
Lokalisering: Type: Orientring(360¤): Relasjon til min.:
Sidebergart Foliasjon Strøk/Fall :332 / 30 Post-mineralisering ;...Effekt :Kontrollerer

Opplysning(er) i fritekstformat
Fri tekst
Skjerp V ligger nær sørkanten av lite tjønn og er en skråsynk ca. 5x5 m i åpning og er vannfylt. Synken faller slakt (15-20 grader) i østlig (080 grader) retning. Tippvolum ca. 200 m3. Mineralisering består av vesentlig massive bånd av magnetkis med sinkblende og stedvis noe kobberkis. mm-store kvartskorn opptrer impregnert i malmen, lokalt også opptil cm-store , dels rundede kvartslinser. Mineraliseringen er omgitt av sericittisk og granat- rik kvarts-skifer med enkelte slirer av magnetkis, kobberkis og sinkblende. Sidebergart er semipelittisk kloritt-muskovittskifer.

Feltprøver
Prøvenr. Prøvetype Diverse
ST0174.15 Tipprøve
Prøvetaker: Terje Bjerkgård/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Meget finkornet, massiv magnetkis-sinkblendemalm med mm-store kvartskorn "pepret" inn i malmen.
Antall registrerte elementanalyser = 1
NB! Alle analyseverdier er vist i slutten av utskriften.:

Navn på lokalitet: Skjerp VI
(Objekt Id: 10654 45,06,00)

Lokalisering
Fylke: Trøndelag Kommune: Rosse (5025)
Kart 1:50000: Røros (1720-3) Kart 1:250000: Røros
Koordinatsystem: EU89-UTM Zone 32
Øst: 629229 m. Nord: 6946818 m.
Lengdegrad: 11.5198790 Breddegrad: 62.6293590
Kartvisning

Ressurs
Ressurstype: Basemetaller (Cu,Zn,Pb,Fe sulfider,As,Sb,Bi,Sn) Ressursundertype: Sink
Element(er): Kis Zn Cu
Ressurser og produksjon
Aktivitet: Røsking Reserver:
Driftsmetode: Historisk produksjon:


Operasjoner
Fra - Til Aktivitet Kommentar
Røsking Selskap/Institusjon:Røros Kobberverk

Mineralogi
Relasjon Mineral Mengde
Gangmineral Kloritt Hovedmineral (>10%)
Gangmineral Kvarts Underordnet mineral (1-10%)
Gangmineral Granat Underordnet mineral (1-10%)
Malmmineral Kobberkis Hovedmineral (>10%)
Malmmineral Sinkblende Underordnet mineral (1-10%)
Malmmineral Kobber Underordnet mineral (1-10%)

Litologi:
Relasjon Bergart Opprinnelse
Vertsbergart semipelitic schist Sedimentær
Opprinnelig bergart :Gråvakke
Metamorf fase :Grønnskifer

Opplysning(er) i fritekstformat
Fri tekst
Skjerpet ligger ca. 100 m vest for stien mellom Storwartz og Klettjønna og består av en grop 6 x 3 m i omriss og inntil 1.5 m dyp. Mineralisering består av kobberkis og sinkblende i slirer og streker i mørk grønn kloritt med kvarts-"øyne". Det er hyppige mm-store granater. Stedvis opptrer flak av gedigent kobber.

Feltprøver
Prøvenr. Prøvetype Diverse
ST0174.16 Tipprøve
Prøvetaker: T. Bjerkgård/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Svak impregnasjon av kobberkis og sinkblende i mørk grønn klorittskifer.
Antall registrerte elementanalyser = 2
Antall registrerte oksydanalyser = 1
ST0174.17 Tipprøve
Prøvetaker: T. Bjerkgård/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Svak impregnasjon av gedigent kobber i mørk grønn klorittskifer.
Antall registrerte elementanalyser = 2
Antall registrerte oksydanalyser = 1
NB! Alle analyseverdier er vist i slutten av utskriften.:


Analyseresultater
fra
Forekomstområde 5025 - 045 Gamle Storwartz

Elementanalyser

( *=parts pr. million, #=parts pr.billion, Negative verdier betyr under deteksjonsgrensen.)
Prøvenr. Prøvetype Cu* Zn* Pb* Co* Ni* Ag* Au#
G.STW 20-1 Fastfjell 5250 165000 1280 282 74 7.6 28.0
G.STW 20-2 Fastfjell 20800 129000 5470 60 61 30.0 621.0
G.STW 20-3 Fastfjell 23400 53800 1360 35 40 12.9 117.0
G.STW 20-4 Fastfjell 26600 9360 19 302 83 8.0 29.0
ST0174.01 Tipprøve 25578 35121 4120 251 39 16.6 247.0
ST0174.02 Tipprøve 8277 99999 11854 55 6 14.7 125.0
ST0174.03 Tipprøve 15079 99999 13990 106 17 80.0 201.0
ST0174.04 Tipprøve 4862 78541 11257 197 40 20.0 223.0
ST0174.05 Tipprøve 4827 99999 19003 232 6 16.0 310.0
ST0174.06 Tipprøve 2855 99999 18341 7 9 115.8 239.0
ST0174.07 Tipprøve 13585 99999 8691 25 11 17.0 244.0
ST0174.08 Tipprøve 23778 36581 3118 13 24 12.3 385.0
ST0174.09 Tipprøve 1197 99999 12246 65 27 37.3 302.0
ST0174.10 Tipprøve 1815 2850 167 14 30 1.2 5.0
ST0174.11 Tipprøve 6735 11157 159 571 149 1.4 196.0
ST0174.12 Tipprøve 57253 4497 249 99 17 9.6 878.0
ST0174.13 Tipprøve 2761 45739 196 369 103 -.3 119.0
ST0174.14 Tipprøve 18143 689 38 6 5 7.1 41.0
ST0174.15 Tipprøve 2176 80350 774 231 64 -.3 106.0
ST0174.16 Tipprøve
ST0174.16 Tipprøve 33 118 5 12 44 -.1 1.0
ST0174.17 Tipprøve 2685 733 4 87 55 .6 4.0
ST0174.17 Tipprøve
ST0174.18 Fastfjell
ST0174.18 Fastfjell 205 471 26 27 80 .1 -1.0
ST0174.19 Fastfjell
ST0174.19 Fastfjell 125 403 532 11 30 .6 -1.0
ST0174.20 Fastfjell
ST0174.20 Fastfjell 19 370 9 55 100 .2 -1.0
ST0174.21 Fastfjell 2021 8929 1101 21 71 4.6 30.0
ST0174.21 Fastfjell
ST0174.22 Fastfjell 14132 16226 2240 274 53 12.0 133.0
ST0174.22 Fastfjell
400057 Tipprøve 476 185700 31100 17 8 32.0 127.0
400058 Tipprøve 9680 193900 7274 109 27 8.5 106.0
400059 Tipprøve 18100 4282 675 246 90 4.8 12.0
400060 Tipprøve 6383 15600 1811 101 31 3.4 55.0
400061 Tipprøve 4018 155400 25900 18 12 34.0 78.0
400062 Tipprøve 32700 72700 7997 273 20 11.1 262.0
------------------
Prøvenr. Pt# Pd# As* Cd* Ba* Mo* Sn* Sb* Bi*
G.STW 20-1 7.0 1.0 32 316.0 10 6.00 -1 -1 79
G.STW 20-2 5.0 3.0 5 243.0 60 182.00 15 -1 120
G.STW 20-3 -5.0 1.0 2 122.5 120 43.00 7 -1 68
G.STW 20-4 -5.0 1.0 2 35.0 30 28.00 6 -1 20
ST0174.01 2.0 3.0 519 94.2 3 3.00 3 86
ST0174.02 1.0 1.0 232 262.7 2 4.00 -3 62
ST0174.03 1.0 1.0 148 448.0 3 18.00 11 478
ST0174.04 1.0 2.0 95 248.2 2 21.00 -3 128
ST0174.05 1.0 3.0 114 544.6 1 6.00 17 74
ST0174.06 2.0 2.0 52 315.7 4 40.00 107 93
ST0174.07 -1.0 -1.0 167 368.0 2 2.00 -3 88
ST0174.08 1.0 1.0 9 88.2 20 9.00 7 51
ST0174.09 1.0 1.0 34 487.9 5 42.00 -3 209
ST0174.10 1.0 -1.0 -2 6.8 46 -1.00 5 3
ST0174.11 2.0 1.0 -2 42.9 7 7.00 -3 28
ST0174.12 1.0 1.0 -2 19.0 31 10.00 8 13
ST0174.13 1.0 2.0 -2 215.9 20 5.00 -3 14
ST0174.14 1.0 -1.0 -2 4.6 14 9.00 -3 11
ST0174.15 -1.0 -1.0 12 391.3 7 4.00 -3 23
ST0174.16 72
ST0174.16 -1 .2 80 3.00 -1 -1 -1
ST0174.17 -1 .5 5 2.00 -1 -1 -1
ST0174.17 24
ST0174.18 300
ST0174.18 1 1.7 41 2.00 -1 -1 -1
ST0174.19 637
ST0174.19 1 .3 60 13.00 -1 -1 3
ST0174.20 399
ST0174.20 2 .1 39 5.00 -1 -1 2
ST0174.21 -1 25.5 101 2.00 2 -1 34
ST0174.21 612
ST0174.22 7 54.9 8 21.00 17 -1 155
ST0174.22 -10
400057 488 175.1 1 40.00 6 110
400058 82 269.9 5 79.00 3 164
400059 142 8.7 2 10.00 3 3
400060 27 22.5 27 6.00 3 48
400061 372 182.0 1 120.00 3 143
400062 85 94.0 18 43.00 3 50
------------------
Prøvenr. Se* Ga* Ge* In* S% V* Cr* Mn* Fe%
G.STW 20-1 97.00 9.00 -1.00 7.00 8 9 695 40.60
G.STW 20-2 51.00 17.00 -1.00 4.00 42 40 1270 25.40
G.STW 20-3 26.00 35.00 -1.00 2.00 87 65 1730 17.30
G.STW 20-4 114.00 5.00 -1.00 5.00 25 23 810 24.00
ST0174.01 40.99 3 28 646 37.52
ST0174.02 38.89 11 76 817 20.86
ST0174.03 30.45 21 95 882 24.59
ST0174.04 27.46 40 32 1173 30.36
ST0174.05 25.05 11 -1 736 11.05
ST0174.06 12.86 9 106 1712 5.68
ST0174.07 36.92 13 62 672 23.69
ST0174.08 8.88 72 94 1064 15.71
ST0174.09 27.37 6 52 1185 16.14
ST0174.10 2.20 94 103 1292 13.03
ST0174.11 24.53 13 18 139 41.28
ST0174.12 7.52 46 42 557 15.83
ST0174.13 26.03 21 36 340 39.17
ST0174.14 2.70 5 16 66 3.06
ST0174.15 20.22 18 37 300 25.93
ST0174.16 2.71 20 116
ST0174.16 -1.00 8.00 -1.00 .01 69 138 426 2.91
ST0174.17 10.00 32.00 -1.00 .80 124 116 1359 13.60
ST0174.17 .29 -5 86
ST0174.18 .79 128 125
ST0174.18 -1.00 10.00 -1.00 1.53 56 81 1688 4.64
ST0174.19 .10 131 132
ST0174.19 -1.00 9.00 -1.00 .09 40 59 1098 4.72
ST0174.20 -.10 56 116
ST0174.20 -1.00 31.00 -1.00 -.01 108 106 667 11.21
ST0174.21 11.00 11.00 -1.00 1.84 56 75 1374 6.81
ST0174.21 .59 174 179
ST0174.22 155.00 6.00 9.00 4.22 12 20 413 33.74
ST0174.22 32.02 62 77
400057 3 65 420 10.00
400058 8 38 429 10.00
400059 3 10 240 10.00
400060 71 74 882 10.00
400061 5 71 625 10.00
400062 24 53 709 10.00
------------------
Prøvenr. Th* U* W* Rb* Sr* Y* Zr* Nb* Ta*
G.STW 20-1 -1.00 1.00 -1 -1.00 -1.00
G.STW 20-2 4.00 1.00 -1 3.00 -1.00
G.STW 20-3 5.00 2.00 4 9.00 -1.00
G.STW 20-4 2.00 1.00 -1 3.00 -1.00
ST0174.01 3.00 -8.00 -2 1.0
ST0174.02 2.00 -8.00 -2 8.0
ST0174.03 3.00 -8.00 -2 4.0
ST0174.04 5.00 9.00 -2 5.0
ST0174.05 2.00 -8.00 -2 1.0
ST0174.06 2.00 -8.00 -2 19.0
ST0174.07 2.00 -8.00 -2 5.0
ST0174.08 6.00 -8.00 -2 3.0
ST0174.09 2.00 -8.00 -2 5.0
ST0174.10 9.00 -8.00 -2 2.0
ST0174.11 4.00 -8.00 -2 -1.0
ST0174.12 4.00 -8.00 -2 3.0
ST0174.13 5.00 -8.00 -2 1.0
ST0174.14 -2.00 -8.00 3 1.0
ST0174.15 4.00 -8.00 -2 1.0
ST0174.16 12 10.0 -5.0 8.0 124 9.00
ST0174.16 11.00 1.00 4 8.0
ST0174.17 11.00 2.00 2 4.0
ST0174.17 17 -5.0 -5.0 13.0 189 14.00
ST0174.18 14 45.0 75.0 27.0 173 14.00
ST0174.18 12.00 2.00 4 19.0
ST0174.19 12 108.0 29.0 15.0 178 13.00
ST0174.19 13.00 2.00 4 4.0
ST0174.20 16 19.0 -5.0 14.0 170 10.00
ST0174.20 14.00 2.00 4 4.0
ST0174.21 12.00 2.00 4 4.0
ST0174.21 -10 87.0 30.0 25.0 184 8.00
ST0174.22 3.00 2.00 2 1.0
ST0174.22 26 -5.0 6.0 11.0 38 -5.00
400057 6.0
400058 4.0
400059 0.5
400060 4.0
400061 18.0
400062 5.0
------------------
Prøvenr. La* Ce* Nd* Yb* B* Li* F* P* Cl*
G.STW 20-1 3 10
G.STW 20-2 11 170
G.STW 20-3 16 280
G.STW 20-4 3 130
ST0174.01 1.00 -3
ST0174.02 2.00 -3
ST0174.03 3.00 -3
ST0174.04 6.00 -3
ST0174.05 1.00 -3
ST0174.06 7.00 -3
ST0174.07 2.00 -3
ST0174.08 11.00 -3
ST0174.09 4.00 -3
ST0174.10 10.00 -3
ST0174.11 1.00 5
ST0174.12 8.00 -3
ST0174.13 3.00 -3
ST0174.14 -1.00 -3
ST0174.15 2.00 -3
ST0174.16 92.00 -10.00 -16.00 2300 -1000
ST0174.16 32.00 1
ST0174.17 4.00 -1
ST0174.17 129.00 -10.00 -16.00 1800 -1000
ST0174.18 103.00 21.00 -16.00 -1000 -1000
ST0174.18 42.00 -1
ST0174.19 42.00 -10.00 -16.00 -1000 -1000
ST0174.19 7.00 -1
ST0174.20 124.00 -10.00 -16.00 -1000 -1000
ST0174.20 11.00 -1
ST0174.21 25.00 -1
ST0174.21 103.00 41.00 -16.00 -1000 -1000
ST0174.22 14.00 2
ST0174.22 242.00 23.00 -16.00 18200 -1000
400057 0.50
400058 1.00
400059 0.50
400060 13.00
400061 0.50
400062 5.00
------------------
Prøvenr. Sc* Ti* Te* Hg* Tl*
G.STW 20-1 1.00 70 3.00
G.STW 20-2 7.00 1380 2.00
G.STW 20-3 13.00 3290 1.00
G.STW 20-4 3.00 830 15.00
ST0174.01
ST0174.02
ST0174.03
ST0174.04
ST0174.05
ST0174.06
ST0174.07
ST0174.08
ST0174.09
ST0174.10
ST0174.11
ST0174.12
ST0174.13
ST0174.14
ST0174.15
ST0174.16 15.00
ST0174.16 -1.00 -1 -1
ST0174.17 -1.00 -1 -1
ST0174.17 17.00
ST0174.18 24.00
ST0174.18 -1.00 -1 -1
ST0174.19 22.00
ST0174.19 -1.00 -1 -1
ST0174.20 15.00
ST0174.20 -1.00 -1 -1
ST0174.21 1.00 -1 -1
ST0174.21 21.00
ST0174.22 12.00 3 -1
ST0174.22 -10.00
400057 30
400058 30
400059 30
400060 30
400061 30
400062 60

Oksydanalyser

(Alle verdier er i %)
Prøvenr. Prøvetype SiO2 Al2O3 TiO2 Fe2O3 MnO MgO CaO
ST0174.16 Tipprøve 37.74 13.62 0.78 28.68 1.16 4.98 1.88
ST0174.17 Tipprøve 33.04 18.92 1.10 31.26 1.14 7.11 2.36
ST0174.18 Fastfjell 56.10 16.69 0.93 7.67 0.21 4.97 2.18
ST0174.19 Fastfjell 61.19 15.95 0.91 8.17 0.31 4.42 0.32
ST0174.20 Fastfjell 50.01 16.08 0.91 20.93 0.41 6.12 0.78
ST0174.21 Fastfjell 54.61 16.46 1.01 11.85 0.53 4.79 0.79
ST0174.22 Fastfjell 12.01 2.76 0.18 64.08 0.06 1.41 0.21
------------------
Prøvenr. Na2O K2O P2O5 Sum
ST0174.16 -0.10 0.31 0.12 89.00
ST0174.17 -0.10 0.02 0.13 95.00
ST0174.18 3.96 1.55 0.16 94.00
ST0174.19 0.42 3.35 0.15 95.00
ST0174.20 -0.10 0.85 0.14 96.00
ST0174.21 0.91 3.31 0.16 94.00
ST0174.22 -0.30 0.09 -0.03 80.00


Faktaarket ble generert 27.04.2024

Spørsmål eller kommentarer vedrørende faktaarket kan mailes til:
ressursdatabaser@ngu.no
Copyright © 2024 Norges geologiske undersøkelse