English version
MALMDATABASEN
Registrering 5025 - 053 Frysihjelskjerpene
(Objekt Id: 4385)
(Sist oppdatert: 27.10.2023)
Tilhører provinsen: Nordgruvefeltet

Lokalisering
Fylke: Trøndelag Kommune: Rosse (5025)
Kart 1:50000: Røros (1720-3) Kart 1:250000: Røros
Koordinatsystem: EU89-UTM Zone 32
Øst: 617998 m. Nord: 6950443 m.
Lengdegrad: 11.3036310 Breddegrad: 62.6656290
Kartvisning

Ressurs
Ressurstype: Basemetaller (Cu,Zn,Pb,Fe sulfider,As,Sb,Bi,Sn) Ressursundertype: Kobber
Element(er): Kis Cu
Betydning
Råstoffbetydning: Liten betydning (reg. 18.02.2015)

Ressurser og produksjon
Aktivitet: Prøvedrift Reserver:
Driftsmetode: Underjordsdrift Historisk produksjon:


Produkt
Element/produkt Gehalt/Kvalitet Reg. dato
Cu 30.04.1998

Operasjoner
Fra - Til Aktivitet Kommentar
Prøvedrift
1939 - 1939 Geofysikk Selskap/Institusjon:Geofysisk malmleting
1941 - 1941 Geofysikk Selskap/Institusjon:Geofysisk malmleting
1964 - 1964 Kjerneboring
1964 - 1964 Geofysikk Selskap/Institusjon:NGU
1967 - 1967 Geofysikk Selskap/Institusjon:NGU
1967 - 1967 Kjerneboring
1997 - 1997 Prøvetaking Selskap/Institusjon:NGU-mineralressurser

Mineralisering
Æra: Paleozoikum Periode: Ordovicium
Genese: Vulkeks Form: Uregelmessig
Hovedtekstur: Årenettverk Min. fordeling: Disseminert
Kornstørrelse: Finkornet (<1 mm) Hovedomvandling: Klorittisering
Strøk/Fall: Retning:
Feltstupning:
Stratigrafisk klassifikasjon av vertsbergart
Æra: Paleozoikum Periode: Ordovicium
Provins: Kaledonidene
Geotek.enhet: Rørosdekkekomplekset
Tektonisk complex:
Intrusivt komplex:
Gruppe: Aursund Group Formasjon: Røsjø Formation

Mineralogi
Relasjon Mineral Mengde
Gangmineral Kloritt Hovedmineral (>10%)
Gangmineral Kvarts Hovedmineral (>10%)
Gangmineral Granat Underordnet mineral (1-10%)
Gangmineral Biotitt Underordnet mineral (1-10%)
Gangmineral Amfibol Underordnet mineral (1-10%)
Malmmineral Kobberkis Hovedmineral (>10%)
Malmmineral Magnetkis Hovedmineral (>10%)
Malmmineral Sinkblende Underordnet mineral (1-10%)

Litologi:
Relasjon Bergart Opprinnelse
Sidebergart Kvarts-feltsp.-kloritt skifer Sedimentær
Opprinnelig bergart :Gråvakke
Metamorf fase :Grønnskifer
Sidebergart Båndet klorittskifer Sedimentær
Opprinnelig bergart :Tuffitt
Metamorf fase :Grønnskifer
Sidebergart Amfibolitt Ekstrusiv
Opprinnelig bergart :Basalt
Metamorf fase :Grønnskifer

Strukturer
Lokalisering: Type: Orientring(360¤): Relasjon til min.:
Sidebergart Foliasjon Strøk/Fall :136 / 27 Post-mineralisering ;...Effekt :Kontrollerer

Opplysning(er) i fritekstformat
Fri tekst
Frysihjel-skjerpene ligger tilknyttet et grønnsteinsdrag, 6-700 m rett sør for Kongens gruve. Det er arbeidet i hovedsak på tre steder langs sonen som har en utstrekning på drøyt 700 m i øst-vest retning. Skjerpene består av flere synker og en stoll, som må være relativt dype utfra størrelsen på tippene. Mineraliseringen består av årer og linser av kobberkis og magnetkis i klorittskifer i en ca. 1 meter mektig sone nær eller på kontakt mellom amfibolitt og glimmerskifer. Det er senere og særlig på 60-tallet, gjort både geofysikk og diamantboringer på mineraliseringene og disse undersøkelsene har vist at de er av begrenset utbredelse og mektighet. Skjerpet her kalt Frysihjel II er der hvor det er gjort mest arbeider. Det består av en stoll og en synk ca. 60 m vest for stollen. Synken er vannfylt og har en ca. 3 m lang skjæring som leder inn i et 2 x 3 m hull. Tippvolum ca. 100 m³. Stollen har retning øst-vest og har en ca. 15 m lang dagskjæring som leder inn i stollen. Ca 15 m innenfor åpningen sees en ort som går mot nord. Tippvolumet er ca.1100 m³. Dagskjæringen går gjennom mer eller mindre klorittisert glimmerskifer og flere soner med mineralisering. Mineralisering består av et netverk av impregnasjoner og opptil 3-4 cm mektige massive årer av magnetkis og kobberkis i kloritt, dels med kvartsslirer og noe kvartsholdig. Mineraliseringen minner om stockwerk-type mineralisering. Noe kvarts er også utskeidet på tipphaugen.

Bilde(r) fra forekomstområdet:
Foto nr. 1 viser "Frysihjel, stollen"
Foto nr. 2 viser "Frysihjel, stollen"
Foto nr. 3 viser "Frysihjel, malmsone"

Litteraturfortegnelser:
Fra NGU's Referansearkiv.:
Singsaas, Per , 1965
Elektromagnetiske borhullsmålinger Hestkletten og Kvintus Gruber, Prussubekkdalen, Bakkagjerdet.
;Norges geologiske undersøkelse;FAGRAPPORT;NGU-rapport; No.551/573/587;8 sider
Abstrakt:
Foreliggende rapport meddeler resultater av målinger i 3 hull i Hestkletten og Kvintus gruber, i 1 hull i Prussubekkdalen og i 1 hull ved Bakkagjerdet. Hullene er boret på grunnlag av resultater fra målinger på bakken. Formålet med borhullsmålingene var om mulig å påvise eventuelle malmsoner i nærheten Kvintus er ca. 150 meter lange og er boret vertikalt ned i Storwartzmalmens nivå. Resultatene av boringene var stort sett negative. Ved målingene i hullene fremkom ingen anomalier som gir grunnlag for å anta at malmen i Stor- wartz grube fortsetter med drivverdig mektighet videre mot øst. Hullet i Prussubekkdalen er påsatt vertikalt og boret til ca. 250 meter dyp. Det ble funnet tynne striper av magnetkis med noe kobberkis. Borhullsmålingene tyder ganske klart på at indikasjonene som framkom ved bakkemålingene skyldes de ovenfor nevnte kissriper som ligger i grønnstein i dyp fra 80 til 160 meter. Hullet ved Bakkagjerdet er 250 meter langt og påsatt med 52 grader fall mot øst. Det ble ikke funnet malm i hullet. Ved målingene i hullet ble det regis- trert en anomali som korresponderer med en markert knusningssone. Rapport nr. forts.: 587

Singsaas, Per , 1968
El.magn. borhullsmålinger Nordgrubefeltet.
;Norges geologiske undersøkelse;FAGRAPPORT;NGU-rapport; No.782;6 sider
Abstrakt:
Borhullsmålingene foregikk parallelt og tildels i de samme områder som bakkemålingene under oppdrag 783. Samtlige målte hull er påsatt vertikalt og på basis av resultater fra bakkemålinger. Borhullsmålingene omfattet 11 hull med samlet lengde ca. 3 000 meter. I Prussubekkdalen ble det målt 8 hull. Videre ble det målt ett hull (104) i vestbredd Røsjøen, ett i Lergruvbakken og ett i Kvernenglia. Borhull 104 ble målt i to omganger. Hullet var boret til 510 m uten at det var truffet malm. Det var på tale å avslutte hullet i dette dyp. Oppdragsgiver ønsket imidlertid å få gjort el.magn. målinger i hullet før det ble tatt endelig avgjørelse i spørsmålet om å avslutte boringene. Resultatene av målingene var oppløftende. De viste tydelig at hullet var på vei mot en leder. Boringene ble gjenopptatt og malmsonen truffet ved ca. 560 meter - dvs. ca.100 meter dypere enn ventet. Etter at boringene var ferdige, ble hullet målt til bunns. En nærmere beskrivelse av målingene i borhull 104 framgår av et feltteksempel gjengitt i BVLI Teknisk rapport nr. 19. Målingene i de øvrige hull bidro vesentlig til bedre forståelse av bakkemålingene. Se forøvrig rapport nr. 783.

Singsaas, Per , 1968
Geofysisk undersøkelse Nordgrubefeltet
;Norges geologiske undersøkelse;FAGRAPPORT;NGU-rapport; No.783;12 sider
Abstrakt:
Målingene under oppdrag 783 må ses i sammenheng med en rekke tidligere geofysiske undersøkelser i området. Følgende rapporter i NGU's arkiv er aktuelle: nr. 16,24, 293, 335, 554, 647, 715 B og 752. Det er boret et betydelig antall hull på basis av resultatene fra disse undersøkelsene. Oppdrag 783 omfattet 5 oppgaver. En skal her nøye seg med å nevne de områder som ble undersøkt: 1. Prussubekkdalen, 2. Lobekken, 3. Dypmalmen vestover fra Røsjøhøgda, 4. Rødalen grube - Grønnhaugen, 5. Lergruvbakken - Lobekken. De undersøkte områder har en utstrekning på tilsammen 25 km2. Det er målt 360 profilkilometer i alt og foretatt totalt 12 300 observasjoner. Resultatene av målingene er ganske omfattende og synes relativt sikre. Alle påviste ledende soner framgår av kartskisse 783-01. Parallelt med bakkemålingene ble det utført målinger i et antall borhull i området. Borhullsmålingene er omtalt i NGU Rapport 782.

Sakshaug, G.F.; Brækken, H. , 1941
Elektromagnetisk undersøkelse Rødalen og Slettmo Gruber
;Norges geologiske undersøkelse;FAGRAPPORT;NGU-rapport; No.24;23 sider
Abstrakt:
Oppgavene ved undersøkelsene i området omkring Rødalen Grube var å fastslå om Kongens Grubes malm fortsetter mot vest inn under Røsjøen. Dessuten skulle man undersøke fortsettelsen vestover av de ledende soner som ble påvist i Prussubekkedalen ved målingene i 1939 GM Rapport nr. 16), samt kartlegge eventuelle andre soner av betydning i det anviste felt. Ved Slettmo Grube var det stilt som oppgave og kartlegge utstrekningen av de kjente malmsoner og dessuten undersøke om det i omgivelsene skulle ligge hittil ukjente malmer. Det skulle videre undersøkes om det fantes en sammenheng mellom de her kjente malmsoner og en mulig østlig fortsettelse av Kongens Grubes malm. Undersøkelsene ble utført overveiende ved 500 per. elektromagnetisk konduktive målinger (Turam). I tillegg ble det utført orienterende magnetiske målinger flere steder. Resultatene av målingene ble ganske beskjedne. Det fremkom ingen sikre indikasjoner på at Kongens Grubes malm fortsetter hverken vestover inn under Røsjøen eller østover mot Slettmo Grube. I Rødalen ble Prussubekksonen fulgt videre mot vest til hen i mot Røsjøen. Ved Slettmo Grube Ble det kun observert indikasjoner på svakt ledende soner av kort utstrekning.

Feltprøver
Prøvenr. Prøvetype Diverse
ST0182.03 Tipprøve
Prøvetaker: Terje Bjerkgård/Leif Furuhaug/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Årer opptil 1-1.5 cm av kobberkis med noe magnetkis i nettverk i mørk grønn kloritt. Opptil 5 mm amfibolnåler i kloritten, spredte granater og enkelte opptil cm-store kvartsfragmenter.
Antall registrerte elementanalyser = 1
TB-RØROS 19-36 Fastfjell
Prøvetaker: T. Bjerkgård
Kommentar: Årenettverk av kobberkis og magnetkis i klorittomvandlet amfibolitt
TB-Røros 19-36 Tipprøve
Prøvetaker: T. Bjerkgård
Antall registrerte elementanalyser = 1
NB! Alle analyseverdier er vist i slutten av utskriften.:

Navn på lokalitet: Frysihjelskjerp I
(Objekt Id: 10137 53,01,00)

Lokalisering
Fylke: Trøndelag Kommune: Rosse (5025)
Kart 1:50000: Røros (1720-3) Kart 1:250000: Røros
Koordinatsystem: EU89-UTM Zone 32
Øst: 618408 m. Nord: 6950481 m.
Lengdegrad: 11.3116540 Breddegrad: 62.6658370
Kartvisning

Ressurs
Ressurstype: Basemetaller (Cu,Zn,Pb,Fe sulfider,As,Sb,Bi,Sn) Ressursundertype: Kobber
Element(er): Kis Cu
Ressurser og produksjon
Aktivitet: Prøvedrift Reserver:
Driftsmetode: Underjordsdrift Historisk produksjon:


Produkt
Element/produkt Gehalt/Kvalitet Reg. dato
Cu 30.04.1998

Mineralogi
Relasjon Mineral Mengde
Gangmineral Kloritt Hovedmineral (>10%)
Gangmineral Kvarts Hovedmineral (>10%)
Gangmineral Serisitt Underordnet mineral (1-10%)
Gangmineral Amfibol Underordnet mineral (1-10%)
Malmmineral Magnetkis Hovedmineral (>10%)
Malmmineral Kobberkis Hovedmineral (>10%)
Malmmineral Sinkblende Underordnet mineral (1-10%)
Malmmineral Bornitt Underordnet mineral (1-10%)

Litologi:
Relasjon Bergart Opprinnelse
Sidebergart Kvarts-feltsp.-klorittskifer Sedimentær
Opprinnelig bergart :Gråvakke
Metamorf fase :Grønnskifer
Sidebergart Båndet klorittskifer Sedimentær
Opprinnelig bergart :Tuffitt
Metamorf fase :Grønnskifer
Sidebergart Amfibolitt Ekstrusiv
Opprinnelig bergart :Basalt
Metamorf fase :Grønnskifer

Strukturer
Lokalisering: Type: Orientring(360¤): Relasjon til min.:
Vertsbergart Foliasjon Strøk/Fall :130 / 10 Post-mineralisering ;...Effekt :Kontrollerer

Opplysning(er) i fritekstformat
Fri tekst
Frysihjel I ligger ca 400 m øst for hovedgruva består av to slepesynker, og en større skjæring som er tilknyttet den vestligste synken. Avstanden mellom synkene er 35 m. Den vestligste synken har retning 220 grader (SV) og fall ca.15 grader. Åpningen er ca. 5x3 m i omriss og er vannfylt. Tippvolum her er 300 m³. Synken i øst er også vannfylt og har omriss ca. 5x5 m. Tippvolum her ca. 100 m³. Som i hovedgruva består mineraliseringen av årer og slirer av kobberkis og magnetkis i klorittskifer og ved røsken er det utskeidet noe kvarts.

Bilde(r) fra forekomstområdet:
Foto nr. 1 viser "Frysihjel I"

Feltprøver
Prøvenr. Prøvetype Diverse
ST0182.01 Tipprøve
Prøvetaker: Terje Bjerkgård/Leif Furuhaug/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Uregelmessige aggregater og slirer av kobberkis og magnetkis, muligens også noe bornitt, i klorittskifer og sælig i forbindelse med kvartslinser.
Antall registrerte elementanalyser = 1
TB-RØROS 19-34 Tipprøve
Prøvetaker: T. Bjerkgård
Kommentar: Kobberkis-magnetkis mineralisering i kloritt-biotittskifer, omvandlet grønnstein
TB-Røros 19-34 Tipprøve
Prøvetaker: T. Bjerkgård
Antall registrerte elementanalyser = 1
399726 Tipprøve
Prøvetaker: MINDEX ASA
Antall registrerte elementanalyser = 1
399727 Tipprøve
Prøvetaker: MINDEX ASA
Antall registrerte elementanalyser = 1
NB! Alle analyseverdier er vist i slutten av utskriften.:

Navn på lokalitet: Skjerp
(Objekt Id: 37088 53,02,00)

Lokalisering
Fylke: Trøndelag Kommune: Rosse (5025)
Kart 1:50000: Røros (1720-3) Kart 1:250000: Røros
Koordinatsystem: EU89-UTM Zone 32
Øst: 618252 m. Nord: 6950495 m.
Lengdegrad: 11.3086210 Breddegrad: 62.6660130
Kartvisning

Ressurs
Ressurstype: Basemetaller (Cu,Zn,Pb,Fe sulfider,As,Sb,Bi,Sn) Ressursundertype: Kobber
Element(er): Kis Cu
Ressurser og produksjon
Aktivitet: Røsking Reserver:
Driftsmetode: Historisk produksjon:


Opplysning(er) i fritekstformat
Fri tekst
Vannfylt synk i kant av skrent. ca 100 kbm tipp. Forholdsvis lite sulfider her. Årenettverk og slirer av kobberkis og magnetkis i klorittskifer med spredte amfibolnåler.

Feltprøver
Prøvenr. Prøvetype Diverse
ST0182.02 Tipprøve
Prøvetaker: Terje Bjerkgård/Leif Furuhaug/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Prøve fra tipp v/vertikalsynk av tilnærmet massiv magnetkis med enkelte uregelmessige aggregater av kobberkis. Hyppige fragmenter av klorittskifer og rundede kvartsfragmenter.
Antall registrerte elementanalyser = 1
TB-RØROS 19-35 Tipprøve
Prøvetaker: T. Bjerkgård
Kommentar: Slirer og årenettverk av kobberkis og magnetkis i klorittskifer med amfibolnåler
TB-Røros 19-35 Tipprøve
Prøvetaker: T. Bjerkgård
Antall registrerte elementanalyser = 1
NB! Alle analyseverdier er vist i slutten av utskriften.:

Navn på lokalitet: Frysihjelskjerp III
(Objekt Id: 10139 53,03,00)

Lokalisering
Fylke: Trøndelag Kommune: Rosse (5025)
Kart 1:50000: Røros (1720-3) Kart 1:250000: Røros
Koordinatsystem: EU89-UTM Zone 32
Øst: 617710 m. Nord: 6950442 m.
Lengdegrad: 11.2979950 Breddegrad: 62.6657200
Kartvisning

Ressurs
Ressurstype: Basemetaller (Cu,Zn,Pb,Fe sulfider,As,Sb,Bi,Sn) Ressursundertype: Kobber
Element(er): Kis Cu
Ressurser og produksjon
Aktivitet: Prøvedrift Reserver:
Driftsmetode: Underjordsdrift Historisk produksjon:


Produkt
Element/produkt Gehalt/Kvalitet Reg. dato
Cu 30.04.1998

Mineralogi
Relasjon Mineral Mengde
Gangmineral Kloritt Hovedmineral (>10%)
Gangmineral Kvarts Hovedmineral (>10%)
Gangmineral Biotitt Underordnet mineral (1-10%)
Gangmineral Granat Underordnet mineral (1-10%)
Gangmineral Amfibol Underordnet mineral (1-10%)
Malmmineral Magnetkis Hovedmineral (>10%)
Malmmineral Kobberkis Hovedmineral (>10%)
Malmmineral Sinkblende Underordnet mineral (1-10%)
Malmmineral Svovelkis Underordnet mineral (1-10%)
Malmmineral Blyglans Aksessorisk mineral (<1%)

Litologi:
Relasjon Bergart Opprinnelse
Sidebergart Amfibolitt Ekstrusiv
Opprinnelig bergart :Basalt
Metamorf fase :Grønnskifer

Strukturer
Lokalisering: Type: Orientring(360¤): Relasjon til min.:
Sidebergart Foliasjon Strøk/Fall :253 / 20 Post-mineralisering ;...Effekt :Kontrollerer

Opplysning(er) i fritekstformat
Fri tekst
Frysihjel III ligger 290 m rett vest for skjerp II og består av en vannfylt skråsynk inn i foten av en ca. 10 m høy skrent av finkornet amfibolitt. Åpningen er ca. 4x4 m i omriss og synken stuper mot vest (240 grader) og har et fall på ca.15-20 grader. Tippvolumet er ca. 200 m³. Mineralisering består av uregelmessige slirer av magnetkis og kobberkis i mørk grønn klorittskifer med rundede kvartsfragmenter. I heng opptrer også granat-biotittrik klorittskifer med hyppige opptil 2-3 mm lange amfibolnåler og med spredte pyrittkuber. Sonen som er omvandlet og mineralisert har en total mektighet på ca. 2 m.

Bilde(r) fra forekomstområdet:
Foto nr. 1 viser "Frysihjel III"
Foto nr. 2 viser "Frysihjel III"

Feltprøver
Prøvenr. Prøvetype Diverse
ST0182.04 Tipprøve
Prøvetaker: Terje Bjerkgård/Leif Furuhaug/...Lager: Løkken/...Vekt(kg): 3
Kommentar: Uregelmessig sliret rik impregnasjon/semimassiv mineralisering av kobberkis og magnetkis, med noe sinkblende i mørk grønn biotitt-holdig klorittskifer. Hyppige opptil cm-store, rundede kvartsfragmenter.
Antall registrerte elementanalyser = 1
TB-RØROS 19-37 Tipprøve
Prøvetaker: T. Bjerkgård
Kommentar: Slirer og linser av kobberkis og magnetkis i klorittskifer
TB-Røros 19-37 Tipprøve
Prøvetaker: T. Bjerkgård
Antall registrerte elementanalyser = 1
NB! Alle analyseverdier er vist i slutten av utskriften.:

Navn på lokalitet: Skjerp
(Objekt Id: 37089 53,04,00)

Lokalisering
Fylke: Trøndelag Kommune: Rosse (5025)
Kart 1:50000: Røros (1720-3) Kart 1:250000: Røros
Koordinatsystem: EU89-UTM Zone 32
Øst: 618313 m. Nord: 6950461 m.
Lengdegrad: 11.3097880 Breddegrad: 62.6656970
Kartvisning

Ressurs
Ressurstype: Basemetaller (Cu,Zn,Pb,Fe sulfider,As,Sb,Bi,Sn) Ressursundertype: Kobber
Element(er): Kis Cu
Ressurser og produksjon
Aktivitet: Røsking Reserver:
Driftsmetode: Historisk produksjon:


Opplysning(er) i fritekstformat
Fri tekst
Vannfylt synk, 4x4 m i omriss. Linser av kobberkis og magnetkis i kloritt.

Navn på lokalitet: Skjerp
(Objekt Id: 37090 53,05,00)

Lokalisering
Fylke: Trøndelag Kommune: Rosse (5025)
Kart 1:50000: Røros (1720-3) Kart 1:250000: Røros
Koordinatsystem: EU89-UTM Zone 32
Øst: 618212 m. Nord: 6950462 m.
Lengdegrad: 11.3078180 Breddegrad: 62.6657300
Kartvisning

Ressurs
Ressurstype: Basemetaller (Cu,Zn,Pb,Fe sulfider,As,Sb,Bi,Sn) Ressursundertype: Kobber
Element(er): Kis Cu
Ressurser og produksjon
Aktivitet: Røsking Reserver:
Driftsmetode: Historisk produksjon:


Opplysning(er) i fritekstformat
Fri tekst
6 m lang (øst-vest), vannfylt grøft.


Analyseresultater
fra
Forekomstområde 5025 - 053 Frysihjelskjerpene

Elementanalyser

( *=parts pr. million, #=parts pr.billion, Negative verdier betyr under deteksjonsgrensen.)
Prøvenr. Prøvetype Cu* Zn* Pb* Co* Ni* Ag* Au#
ST0182.01 Tipprøve 63587 5154 29 176 86 26.8 329.0
ST0182.02 Tipprøve 15449 12431 727 235 108 7.5 109.0
ST0182.03 Tipprøve 60720 4382 -3 87 28 25.7 413.0
ST0182.04 Tipprøve 69176 8107 3103 247 85 31.5 157.0
TB-Røros 19-34 Tipprøve 12000 3220 13 340 131 5.8 29.0
TB-Røros 19-35 Tipprøve 17050 2120 36 58 28 6.5 174.0
TB-Røros 19-36 Tipprøve 71500 6410 15 126 46 38.6 293.0
TB-Røros 19-37 Tipprøve 77200 5440 3140 177 63 37.4 223.0
399726 Tipprøve 13000 2503 35 205 83 3.8 20.0
399727 Tipprøve 7533 5281 53 191 94 3.3 14.0
------------------
Prøvenr. Pt# Pd# As* Cd* Ba* Mo* Sn* Sb* Bi*
ST0182.01 -1.0 -1.0 -2 36.0 -1 1.00 -3 58
ST0182.02 4.0 4.0 -2 40.7 12 10.00 -3 60
ST0182.03 2.0 2.0 -2 21.7 4 -1.00 -3 55
ST0182.04 1.0 -1.0 -2 29.1 24 -1.00 -3 81
TB-Røros 19-34 2.5 1.0 1 8.2 5 2.15 2 0 7
TB-Røros 19-35 2.5 .5 1 6.8 10 0.10 4 0 2
TB-Røros 19-36 2.5 .5 0 25.9 10 0.26 9 0 8
TB-Røros 19-37 2.5 2.0 0 18.3 120 0.98 4 1 47
399726 3 4.3 1 6.00 3 3
399727 3 14.0 10 16.00 3 9
------------------
Prøvenr. Se* Ga* Ge* In* S% V* Cr* Mn* Fe%
ST0182.01 13.70 64 53 674 19.13
ST0182.02 22.50 34 47 820 38.41
ST0182.03 7.89 132 94 2041 18.64
ST0182.04 15.90 139 104 1096 26.63
TB-Røros 19-34 42.00 7.95 0.20 1.61 10.00 43 57 1050 24.50
TB-Røros 19-35 10.00 27.60 0.24 1.49 2.59 465 185 5570 17.70
TB-Røros 19-36 33.00 17.00 0.71 4.47 8.95 296 103 6930 24.70
TB-Røros 19-37 69.00 14.20 0.49 2.90 9.95 243 87 2760 24.50
399726 37 351 935 21.50
399727 24 240 1341 10.00
------------------
Prøvenr. Th* U* W* Rb* Sr* Y* Zr* Nb* Ta*
ST0182.01 3.00 -8.00 -2 5.0
ST0182.02 8.00 -8.00 -2 2.0
ST0182.03 3.00 -8.00 -2 6.0
ST0182.04 5.00 8.00 -2 4.0
TB-Røros 19-34 3.88 1.00 0 0.2 4.7 10.0 20 4.50 0.30
TB-Røros 19-35 0.36 0.30 0 0.5 121.5 62.7 4 6.40 0.38
TB-Røros 19-36 0.31 0.20 0 0.7 30.4 47.0 26 3.00 0.22
TB-Røros 19-37 0.25 0.20 0 9.9 18.8 34.6 2 2.70 0.19
399726 7.0
399727 5.0
------------------
Prøvenr. Cs* La* Ce* B* Li* Be* Sc* Ti* Te*
ST0182.01 -1.00 -3
ST0182.02 3.00 -3
ST0182.03 -1.00 -3
ST0182.04 -1.00 -3
TB-Røros 19-34 0.15 13.40 26.40 3 0 5.80 1860 7.08
TB-Røros 19-35 0.16 9.20 28.40 19 0 27.60 19050 1.99
TB-Røros 19-36 0.06 6.30 17.85 12 1 35.30 12200 7.94
TB-Røros 19-37 0.48 5.10 14.90 12 0 26.90 9510 11.20
399726 16.00 300
399727 3.00 420
------------------
Prøvenr. Hf* Re* Tl*
ST0182.01
ST0182.02
ST0182.03
ST0182.04
TB-Røros 19-34 0.50 0 0
TB-Røros 19-35 0.20 0 0
TB-Røros 19-36 0.20 0 0
TB-Røros 19-37 0.50 0 0
399726
399727


Faktaarket ble generert 26.04.2024

Spørsmål eller kommentarer vedrørende faktaarket kan mailes til:
ressursdatabaser@ngu.no
Copyright © 2024 Norges geologiske undersøkelse